Nationale Kunstdagen
Nationale Kunstdagen
Nationale Kunstdagen
Nationale Kunstdagen
Nationale Kunstdagen

De heARTparade

Een unieke tentoonstelling waarin Nederlandse en Belgische bekende kunstenaars samenkomen om kinderen met energiestofwisselingsziekte te helpen. Kunst is de drijfveer van de heARTparade: De Heartseats, tweepersoons hartvormige designbanken, van designer/kunstenaar Johan Leemkuil worden beschilderd door hedendaagse Nederlandse en Belgische Kunstenaars, bekende en aanstormende talenten. Enkele van deze Heartseats worden onder andere tentoongesteld op de Nationale Kunstdagen.

Het concept is een unieke combinatie van kunst, maatschappelijk bewust ondernemen en zorg voor elkaar. Het is de missie van de heARTparade om bekendheid en steun te geven aan energiestofwisselingsziekte. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Energy4All die zich inzet voor de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met energiestofwisselingsziekte. Gedurende de zomer en winter 2018 én het voorjaar 2019 zal de heARTparade meerdere steden door het hele land aandoen. De afsluiting vindt plaats in het voorjaar 2019 wanneer de ruim 30 kunstwerken onder de hamer gaan.

Meewerkende kunstenaars zijn onder meer Menno Baars, BoB|BeN, Ces53, Elvira van Bochove, Clemens Briels, Fabian, Falyn, Giovanni Dalessi, Gerdine Duijsens, Hannes D’Haese, Petra Hartman, Iwaz, Geert-Jan Jansen, Budi Joseph, Toos van Holstein, Martijn van der Linden, Ans Markus, Marianne Naerebout en Jacques Tange. Tijdens de Nationale Kunstdagen zal kunstenaar Johan Leemkuil ter plekke een Heartseat decoreren. 
© Copyright Kunstdagen 2005 - 2019. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer