Op vrijdag 17 november kom jij, samen met nog ruim 130 andere kunstenaars, jouw stand inrichten voor de Nationale Kunstdagen. In dit document lees je eenvoudig de belangrijkste instructies voor een soepele inrichting van de beurs.

Laden en lossen: waar?
Je kunt op vrijdag 17 november laden en lossen via leveranciersingang P2. De slagboom gaat hier automatisch open en dicht en tijdens op- en afbouw is parkeren gratis (alléén via P2). De route naar de juiste ingang wordt op de borden bij de stoplichten (vanaf de afrit van de snelweg) aangegeven. Je kunt eventueel je navigatie instellen op de Einsteinstraat t.h.v. nummer 9f. Je ziet dan vanzelf de slagbomen naar P2.

Gearriveerd, en dan?
Je parkeert je auto netjes in één van de vele vakken en kan vervolgens je kunst gaan uitladen.
Omdat je met één van de twee goederenliften naar boven moet, waar Next Level zich bevindt, is ons dringende advies om te zorgen voor een karretje, waar je zoveel mogelijk tegelijk op mee kunt nemen. Wij hebben géén karren beschikbaar, je dient hier zelf voor te zorgen.

>> Tip! Neem bij voorkeur iemand mee die je kan helpen met het uitladen van je auto en het inrichten van je stand: je ‘assistent’ kan bijvoorbeeld ook namens jou de registratie al verzorgen en de borg betalen, terwijl jij je stand inricht.

Je maakt gebruik van één van de twee goederenliften die direct grenzen aan P2: Er zijn twee goederenliften: één van bijna 3 x 6 meter en één van bijna 5 x 3 meter. Houd je wel rekening met je collega’s en zorg je ervoor dat de liften goed gevuld omhoog gaan en je ze boven direct weer uitlaad? Zo bevorderen we de snelheid van de inrichting. Wees sociaal.

Achterzijde Evenementenhal Gorinchem, waar je twee liften vindt, die je naar de hal brengen.

Na het uitladen van je werk
Zodra jij je werken hebt uitgeladen en in je stand hebt gezet, kun je je komen registreren: Je krijgt van ons een deelnemersenvelop met daarin jouw deelnemersbadges, wat belangrijke informatie en de munten die je bij de catering kunt omruilen tegen een drankje (dat kan pas zaterdag of zondag). Na de registratie, wordt je doorverwezen naar de uitgiftebalie, waar jij je borg (50 euro contant) betaalt en je de nodige ophangsystemen kunt ophalen en eventueel extra gehuurde items. Vervolgens kun je aan de slag met de inrichting van jouw stand. Let op: ook als jij géén ophangsystemen of extra materialen hebt gehuurd, moet de borg worden betaald.

>> Tip! Zorg dat je vóór je jouw borg komt betalen, weet hoeveel ophangsystemen je nodig hebt: dat voorkomt vertraging.
>> Tip! Neem een klein huishoudtrapje mee, zodat je veilig en snel jouw werken kunt ophangen. De organisatie heeft deze niet beschikbaar.

Eindtijd inrichting
Op vrijdag 17 november dien je uiterlijk om 19.30 uur klaar te zijn met de inrichting van je stand. Om 19.45 uur moeten alle exposanten Next Level hebben verlaten. Een goede voorbereiding is dus noodzakelijk!

>> Tip! Maak thuis alvast een schets voor de indeling van je stand: het standformaat weet je en dus kun je thuis al bepalen hoeveel werken je kunt hangen / zetten. Dat scheelt veel tijd ter plaatse.

>> Tip! Je kunt op zaterdagochtend 19 november om 10.00 uur (via de hoofdingang!) weer naar binnen om de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten, bijvoorbeeld het recht hangen van je werken of het plaatsen van prijsstickers.

Je verlaat het parkeerterrein weer via dezelfde slagbomen als waar je bent binnengekomen: alléén op vrijdag 17 november kun je hier gratis terecht. Zaterdag en zondag geldt een parkeertarief van 8 euro. Je kunt op vrijdag 17 november desgewenst bij de organisatie parkeerkaarten krijgen voor 5 euro per dag (let op: alléén contant).

Op Zaterdag en zondag gebruik je de hoofdingang van de Evenementenhal, dan zijn de liften en het trappenhuis aan de achterzijde gesloten!
Pas zondagavond, om 17.30 uur, gaan de liften en het trappenhuis aan de achterzijde weer open en kun je via die weg je spullen weer naar je auto brengen.

Geen zorgen: onze ervaring heeft de afgelopen jaren geleerd dat álle 135 exposanten binnen anderhalf uur ná sluiting van de beurs weer onderweg naar huis zijn. Als iedereen ook op zondag netjes even wacht tot de lift gevuld is, gaat dat heel soepel en snel.