Op zaterdag 19 november vindt van 17.00 tot 20.30 uur een speciaal VIP-programma plaats, ter ere van de twintigste verjaardag van de verkiezing Kunstenaar van het jaar.

Tijdens deze avond wordt de nieuwe Kunstenaar van het jaar bekendgemaakt en krijgt hij of zij ook de speciaal voor dit jubileumjaar ontworpen trofee overhandigd. Voor deze gebeurtenis wordt uiteraard de pers uitgenodigd, net als het panel van kunstkenners en de gehele lijst van 100 genomineerden. Uiteraard kun ook jij deze feestelijke avond bijwonen. Je koopt het speciale VIP-ticket hier.

(voorlopig) programma:

Vanaf 17.00 uur zijn gasten met een VIP-ticket welkom. Zij worden feestelijk ontvangen met een glaasje bubbels en kunnen in het kunstcafé terecht voor heerlijke hapjes.

Om 17.30 uur richt Raoul Locht (voorzitter Stichting Kunstweek) zijn woord tot de aanwezigen en heet iedereen welkom. Vervolgens overhandigt hij om 17.40 uur het Jaarboek Kunstenaars 2023 officieel aan Lotta Blokker (Kunstenaar van het jaar 2022).

De bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar 2023 vindt aansluitend plaats, om 17.45 uur. Hij of zij krijgt daarbij de speciale trofee overhandigd uit handen van zijn/haar voorganger: Lotta Blokker.
Ook de kunstenaars die de titels Talent van het jaar 2023 en Briljanten kunstenaar van het jaar 2023 mogen dragen, worden bekendgemaakt en krijgen een daarbij passende trofee.

Je hebt de hele avond, van 17.00 tot 20.30 uur de gelegenheid om de ruim 120 kunstenaars die exposeren tijdens de Nationale Kunstdagen te bezoeken in hun stand. Door de grote diversiteit aan kunst in alle kleuren, vormen en maten is er vast ook iets bij waar jij blij van wordt!

Kunstenaars Lotta Blokker en Ad Arma signeren van 18.00 tot 18.45 uur een beperkt aantal exemplaren van het Jaarboek Kunstenaars 2023. Je kunt alléén deze avond (tegen betaling) een speciaal voor jou gesigneerd exemplaar van dit prachtige kunstboek aanschaffen en daarmee tegelijk ook Stichting Kunstweek steunen! Voor wie wil jij graag een uniek gesigneerd exemplaar?