Wat maakt een bezoek aan de Nationale Kunstdagen de moeite waard?
Wanneer u de Nationale Kunstdagen bezoekt heeft u gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Met veel passie vertellen ze u graag over hun werkwijzen en meer. Geniet van het directe contact met de kunstenaars en schuif halverwege uw route ook gezellig aan bij ons kunstcafé voor een heerlijk hapje en drankje. Verder biedt de beurs u een breed spectrum aan kunst, zowel voor wat betreft formaten, technieken als gebruikte materialen: ook sieraden en werken van keramiek en glas zijn te bewonderen en te koop. Daarbij zijn de kunstwerken meestal zeer betaalbaar.

Zijn de kunstenaars aanwezig?
Ja, bijna alle kunstenaars zijn zelf aanwezig om u hun werken en hun passie, visie en drijfveren toe te lichten.

Kan ik gratis naar de Nationale Kunstdagen?
Vrienden van Stichting Kunstweek (www.kunstweek.nl) en leden van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (www.NABK.nl) hebben samen met een introducé gratis toegang tot de Nationale Kunstdagen. Als u een van de deelnemende kunstenaars persoonlijk kent, kunt u hem of haar ook benaderen. Deelnemende kunstenaars krijgen circa 3 weken voor de beurs ook de mogelijkheid om relaties gratis toegang te geven.

Krijgen kinderen en scholieren korting?

Ja, kinderen tot 12 jaar hebben, mits ze onder begeleiding zijn van volwassenen, gratis toegang. Scholieren tot 16 jaar hebben, mits onder begeleiding van leerkrachten (maximaal 6 scholieren per leerkracht), ook gratis toegang.

Wat is deze kunstbeurs meer dan een expositie van veel mooie kunst?

Tijdens de Nationale Kunstdagen kunt u kennis maken met de makers van de kunst, u kunt de kunst kopen (vaak tegen zeer vriendelijke prijzen), u kunt een lekker drankje drinken of iets nuttigen en u kunt genieten van sfeervolle muziek.

Kan ik met eigen vervoer komen of is het beter om met het openbaar vervoer te komen?
Voor het antwoord verwijzen we u naar deze pagina: locatie.

Kan ik tijdens de Nationale Kunstdagen kunst kopen?
Ja, dat kan. Alle geëxposeerde werken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop. U betaalt geen commissies of opslag. De prijs die u met de kunstenaar overeenkomt, is de volledige prijs. Ook de kunstenaar betaalt niets aan de organisatie bij verkoop.

Kan ik pinnen?
Ja dat kan, of bij de kunstenaar zelf of bij de organisatie.

Wat zijn de openingstijden?
De beurs is op beide dagen open van 11.00 tot 17.30 uur. U kunt uw ticket(s) voor de dag en het tijdsblok van uw keuze reserveren via www.kunstdagen.nl/bezoeken.

Zijn honden toegestaan?
Nee, honden zijn helaas niet welkom in de Evenementenhal, ook niet wanneer u ze draagt of in een buggy/karretje vervoert. Uitgezonderd zijn officiële hulphonden die als zodanig herkenbaar zijn.

Is er garderobe aanwezig?
Ja, u kunt uw jas, tas of paraplu kwijt in onze garderobe. Per item betaalt u € 1,-